Об’єднаний чемпіонат АФЛ: підсумки одинадцятого ігрового дня

У суботу, 3 серпня, відбулися поєдинки 11-ого туру Об’єднаного чемпіонату АФЛ. Якими були протистояння та, зокрема, один із ключових матчів усього сезону – розповідаємо у матеріалі.

“Енергія-2-ЛП” – “Євро Форвардінг” (2:3)

Як і в першому матчі між цими командами, усе вирішив один гол гандикапу.

Перша частина гри видалася дуже видовищною. Обидві команди забивали по 2 м’ячі, а атакувальні дії відверто домінували над захисними. Голи, втім, команди почали забивати ближче до завершення тайму. Лік м’ячам відкрив Олесь Великий. Далі був обмін результативностями від Тимощука і Близнюка, а паритет перед перервою на 15-ій хвилині забезпечив Другов.

Друга частина протистояння видалася більш стриманою. Команди намагалися діяти щільніше, але один гол навіть за такої гри таки побачити вдалося. Як згодом з’ясувалося, переможний гол для “логістів” забив Кіндрат.

Таким чином “Євро Форвардінг” відзначив другу перемогу поспіль, а “енергетики” стійко засіли на дні турнірної таблиці.

“Nice Guys” – “NG Metal” (0:3)

Один із ключових матчів чемпіонату, не інакше. На кону цієї гри стояло дуже багато, але чинні чемпіони таки довели свої регалії.

Матч розпочався у доволі розміреному ритмі. Зустрічалися опоненти, які дуже добре знають одне одного, тому дивувати чимось було непросто. Багато боротьби, кілька гострих нереалізованих шансів і колективи цілком закономірно на перерву пішли без забитих м’ячів.

У другій частині зустрічі футзал також був дуже щільним. Було зрозуміло, що гра триває до першої помилки або ж до першого голу. Такий трапився на 20-ій хвилині. Щоправда, це був автогол, а “круглого” прикрим чином у власні ворота зрізав Баран. Після цього знову настало своєрідне затишшя, а фінал поєдинку був за “металістами”. На 28-ій хвилині гол забив Гриник, а на 30-ій Ковальчук розставив усі крапки над “і”.

Мабуть, за стільки турів до завершення сезону умовно віддавати кубок “NG Metal” занадто поспішно, але чудово розуміємо, що шансів на нового чемпіона залишається тепер не так і багато.

“ICOOLA” – “Штурм” (2:4)

Зустріч колективів, які у поточному сезоні перемагають геть нечасто. Власне тому, на очну дуель обоє вийшли “голодними”.

Перший тайм був не таким насиченим, як другий, та все ж один м’яч у грі таки трапився. На 5-ій хвилині Кучір вивів “штурмовиків” уперед.

Справжнісінька футзальна вистава була у таймі другому. Взяв безпосередню участь у цьому дійстві і наставник “Штурму” Юрій Цибик, який цього дня виступав і як гравець. Можливо, завдяки такому емоційному імпульсу номінальні гості і виглядали переконливіше. Кучір встиг оформити “дубль”, а Моночков та Давидко забили ще по голу. У відповідь “айфоністи” вистрелили м’ячем Петросюка та взяттям воріт від Когута. Тим не менш, цього було замало для бодай нічийного рахунку.

“Штурм” перемагає вперше із шостого туру та вирівнюється за очками із “ICOOLA”. Атмосфера у роздягальні “айфоністів” потроху стає напруженою.

“UnoMas” – “Галицька здоба” (1:1)

Несподівано найбільш прагматична гра звітного туру. Попри турнірну мотивацію для обох, жоден все ж перемогу здобути не зумів.

У першому таймі забивали лише “пекарі”. Втім, це була одноразова акція, а оформив її Москалик на 8-ій хвилині. Варто відзначити, що цього разу склад “Галицької здоби” був дуже навіть зірковим. Окрім автора забитого м’яча, у складі були також Піддубний, Коваль, Шафранський та, звісно ж, Тригубець. Крім того, побачили цього дня у футболці “пекарів” і Богданові, який є одним із мастадонтів “Галицької здоби”, але останнім часом через пошкодження не так часто з’являвся на майданчику.

Другий тайм став логічним продовженням першої частини, адже футзал, по правді кажучи, був рівним. “Ресторатори” зусиллями Цімермана аж на останній хвилині паритет таки відновили.

Якщо брати до увагу дистанцію матчу, то “пекарі”, напевно, все ж втратили два бали. Тим не менш, враховуючи поразку “Nice Guys”, розуміємо, що шанси у підопічних Сергія Тригубця на другу позицію зберігаються дуже непогані.

З повними записами усіх поєдинків туру, а також хайлайтами кожного матчу можете ознайомитися на нашому YouTube-каналі. 

Інформаційна служба АФЛ

Партнери