Об’єднаний чемпіонат АФЛ: підсумки шістнадцятого ігрового дня + “молодіжне дербі”

У суботу, 7 вересня, відбулися поєдинки 16-ого туру Об’єднаного чемпіонату АФЛ. Звітний ігровий день традиційно подарував захопливі матчі та ще на крок наблизив до розв’язки сезону.

“Nice Guys” – “ICOOLA” (2:4)

“Хороші хлопці” зазнали чи не найбільш прикрої поразки у нинішньому чемпіонаті. Тепер сподівання на “срібну” позицію виглядають примарними.

Перший тайм дуелі з “айфоністами” до певної пори був насправді рівним. Команди подекуди створювали небезпечні епізоди, та все ж реалізувати їх не могли. Ситуацію виправив на 11-ій хвилині Буцик, який вивів номінальних гостей уперед. Далі була відповідь “найсів” у вигляді голу Іванишина. Коли, здавалося, колективи підуть на перерву за нічийного рахунку, свій момент знайшов Сосницький, який забив м’яч у роздягальню.

Можливо, пізній гол наприкінці першого тайму психологічно похитнув “гайсів”. Друга частина гри також була не надто переконливою з боку підопічних Євгена Москвіна. Спершу відбувся обмін голами Сосницького та Зінича, а крапку у матчі поставив Когут.

Таким чином, доволі несподівана поразка від “Nice Guys”. Команда у звітній грі вважалася фаворитом.

“Євро Форвардінг” – “Штурм” (4:2)

“Логісти” продовжують штампувати хороші результати. До прикладу, другу перемогу поспіль впродовж сезону номінальні господарі святкують над “Штурмом”.

Цього разу протистояння видалося ще більш видовищним, аніж у рамках першого кола. Вже по завершення першої частини поєдинки рахунок був 3:1 на користь “логістів”. По голу оформили Тимощук, Артемович та Белозьоров. До протоколу зустрічі у першому таймі потрапив ще один виконавець “Євро Форвардінг”. Стасишин отримав червону картку за суперечки з арбітрами та залишив на певний період свою команду в меншості. Щоправда, особливо великого впливу на результат це не спричинило. Єдине, чим зумів відповісти “Штурм”, – гол від Леха.

Другий тайм видався більш рівним, та все ж забиті м’ячі команди приберегли аж на завершення поєдинку. На 29-ій хвилині забивали Артимович та Карабин.

“Євро Форвардінг” залишається у ТОП-4.

“Копа” – “Галицька здоба” (2:7)

“Пекарі” цією перемогою продемонстрували усю серйозність власних намірів щодо “срібла” чемпіонату.

Підопічні Сергія Тригубця вже знали про поразку “Nice Guys”, тому у випадку власної звитяги опинялися у набагато кращому становищі стосовно подальшої переваги.

До справи “Галицька здоба” взялася дуже жваво. На завершення першого тайму гандикап на користь “пекарів” був у 3 м’ячі. Сумарно рахунок дорівнював 1:4. “Дубль” Шафранського, Чурко та Дяк зробили свято для вболівальників номінальних гостей. “Копівці” забили лише одного разу зусиллями Асатряна.

По перерві “пекарі” діяли ще більш переконливо та відправили до сітки воріт опонента ще 3 голи. Забивали Дяк, Люблінський та Стефанків. М’яч від “Копи” фактично оформив також гравець “Галицької здоби”, адже взяття воріт на 22 хвилині трактували як автогол Марухняка.

Як би там не було, але переконлива перемога в кишені підопічних Сергія Тригубця.

“Енергія-2-ЛП” – “UnoMas” (0:5)

Чергова невпевнена гра від юних “енергетиків”. Цього разу підопічні Володимира Осінчука зазнали поразки від “рестораторів”.

Вже з перших хвилин було помітно, що “UnoMas” діє більш кваліфіковано. Команда Андрія Федюка хоч і не зуміла забити швидкий гол, та все ж на перерву пішла із перевагою у два м’ячі. Окрім голу Саприки, автогол також був на рахунку Бекара.

По перерві картина гри особливо і не змінилася. Крім того, “ресторатори” додали у компоненті результативності. Свої імена завдяки забитим м’ячам до протоколу протистояння вписали Танський, Бессонов та Литвин.

Турнірні завдання залишились лише у номінальних гостей. “UnoMas” залишається претендентом на четверту позицію.

“Копа” – “Енергія-2-ЛП” (1:1) (* – перенесена гра 12-ого туру)

Ще один поєдинок відбувся у понеділок, 11 вересня. Саме цього дня прихильники місцевого футзалу побачили другу серію “молодіжного дербі” між “Копою” та “Енергією-2-ЛП”.

Традиційно від стартового свистка і до фінального ці матчі означають зашкальне налаштування та гострі емоції. Не став винятком і звітний поєдинок.

Пристрастей знову не бракувало, а от голів, по правді кажучи, було обмаль. Команди обмінялися забитими м’ячами. Асатрян відкрив лік результативностям у першому таймі, а от Данилів відповів голом у другому таймі. Були ще поодинокі моменти для того, щоб кожен з колективів вирвав звитягу, та все ж цього дня фінальний результат продемонстрував нічию.

Більш пам’ятний цей момент, звісно, для юних “енергетиків”. Команда заробили лише другий бал впродовж усієї турнірної дистанції.

З повними записами усіх поєдинків туру, а також хайлайтами кожного матчу можете ознайомитися на нашому YouTube-каналі. 

Інформаційна служба АФЛ

Партнери